Cum să alegi încălțămintea potrivită pentru copii. Cât de util este ghidajul de pe tălpic?

Cu toții știm cât de util poate fi tălpicul care poate fi scos din pantofi atunci când dorim să verificăm dacă măsura aleasă este potrivită pentru piciorușul copilului. Dar, în realitate, cât de mult ne putem baza pe ghidajul oferit de către producători pe acest tălpic?

Deși mulți producători de încălțăminte pentru copii oferă un astfel de ghidaj, de cele mai multe ori întâlnim un marcaj sub formă de linie, dar este un pic dificil să ne dăm seama dacă degetele trebuie să vină la baza liniei, sau să calce pe linie iar in cazul in care mai avem încă un ghidaj în zona de călcâi, deja lucrurile se complică.

Din acest punct de vedere, metoda oferită de Biomecanics este cea mai eficientă, deoarece au desenat un contur al degetelor care specifică exact unde ar trebui să se încadreze piciorul.

Având în vedere că în oferta noastră se găsesc mai mulți producători, noi ne bazam pe un sistem de verificare, oferind un spațiu de aproximativ 0.5 cm liber pentru interiorul pantofului.

Desigur, acesta nu este singurul factor de decizie în cadrul alegerii perechii de pantofi, ci doar una din mai multe etape; contează foarte mult și:

  • Lățimea pantofului
  • Spațiul de la gleznă
  • Modul în care calcă copilașul.

Astăzi totuși, aș dori să abordăm subiectul: cât de mult ar trebui să ne ghidăm după marcajul interior al pantofilor Biomecanics.


Încă de anul trecut, am observat că, în cadrul anumitor mărimi, ghidajul după tălpic pare a fi un pic cam prea aproape de partea cusută unde materialul nu este așa moale.

Anul acesta, au schimbat un pic design-ul tălpicului în noua colecție, iar lucrurile arată in felul următor. În poza de mai jos veți găsi două talonete, ambele sunt
mărimea 23, ce aparțin gamei Biogateo.

Deși ambele măsoară același număr de centimetri ca și lungime, putem observa că desenul de pe tălpic, la modelul din acest sezon, este poziționat mai sus, oferind un spațiu foarte mic între degetul mare și zona de cusătură a tălpicului.


Desigur, acest lucru nu se aplică obligatoriu la toate mărimile. De cele mai multe ori, măsurăm tălpicul copilașilor după ghidajul oferit pe tălpic, însă nu ar trebui luat chiar 100% ca literă de lege acest ghidaj, ci mai mult ca o sugestie.

Decizia finală ar trebui luată în funcție de:

  • Necesitatea pentru o perioadă mai îndelungată sau mai scurtă
  • Alte perechi de încălțăminte deja existente
  • Preferințele personale și confortul copilului.

Dacă ne dorim ceva pentru o perioadă mai îndepărtată și avem în momentul de față și alte perechi ce pot fi purtate acum atunci putem merge o distanta ceva mai mare a talpicului insa dacă avem nevoie de o nouă pereche pentru o perioadă scurtă de timp, nu este necesar să punem atât de mult accent pe păstrarea unui loc prea mare de mișcare.

In final putem concluziona că ghidajul desenat pe tălpic este in realitate un instrument de mare ajutor însă am observat de multe ori clienți care iau în considerare distanta intre aceste puncte ( punctul de la capătul degetului mare și partea de jos ) mult prea in serios. Spre exemplu în cadrul tălpicului de la mărimea 23 si cel de la mărimea 24, distanta intre aceste doua puncte era identică, desi diferenta de lungime este de 1 cm intre cele doua talonete dacă măsurăm lungimea totală. 
Haideți să folosim această unealtă oferită de producători doar ca punct de reper, iar la final să fim noi cei care alegem și să păstrăm o distanță rezonabilă în interior astfel incât să nu folosim perechea de încălțăminte doar pentru următoarele două săptămâni.

Voi ce factor de decizie folosiți pentru a decide dacă mărimea este cea adecvată sau nu?


Suport clienti Luni - Vineri: 12:00 - 19:30 Sambata : 09:00 - 14:00

0771770835 contact@pantofiori.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!